Wednesday 23 March 2011

Hittills i år..


Per Oscarsson, Lena Nyman, Lasse Eriksson och nu Elisabeth Taylor. Alla skådespelare. Alla avlidna inom loppet av tre månader under nådens år 2011. Det är kanske inte något kosmiskt anmärkningsvärt med det, men ändå.

Det verkar bli ett händelserikt år med tanke på allt som sker i världen. Naturkatastrof i Japan med stora konsekvenser för både människor och miljö. Flera diktaturer hänger på fallrepet. Folket gör revolution i Egypten, Libyen, Tunisien, Bahrain, Yemen.. Och det är inte ens slut på mars månad detta nådens år 2011. Man undrar vad som ska hända härnäst?!

Och än så länge sitter vi här uppe i vårt nordliga hörn av världen till synes lååångt bort från både krig och naturkatastrofer. Helt opåverkade av vad som händer är vi dock inte. Stockholmarna har köpt upp vartenda jod piller på apoteken i något slags desperat försök att skydda sig från radioaktiv strålning.. Och kärnkraftsmotståndet har vaknat till liv igen. Jag tillhör själv en av dessa uppvaknade. Bara i EU finns 143 kärnkraftverk.. Dessa ska senare under 2011 enligt EUs miljökomissionär Gunther Oettinger "stresstestas". Det låter vettigt. Men betryggande? Njae..

No comments: